Christine Koht fikk Kreftforeningens Hederspris!


Christine Koht er ei bra dame. 
Det har jeg alltid syntes. 
Så åpen, så kul, så rett på.
Hun er ivrig, hun er engasjert, hun er høylydt, hun er morsom. Hun sier hva hun mener, hun er en fest i farger, hun er en sånn som alle gjør seg opp en mening om. Hun ler rått, hun bruker sjelden filter i en samtale, du veit hvor du har henne liksom. Hun er utadvendt, hun er mye, hun er full av følelser, hun er LEVENDE!

Det siste halvannet året har Christine vært alvorlig kreftsyk. I denne perioden har hun stått frem og fortalt omverdenen hvordan livet som veldig syk kan være. Inn og ut av sykehus, av og på respirator. Hun har vist oss de store nedturene og de små, deilige oppturene, hun har vist oss hvordan livet og kroppen og ansiktet og tankene kan endres på et blunk. Hun har delt tanker og redsel med både humor og alvor når hun har vært på sitt aller svakeste. Hun har vist oss at det alltid er håp, hun har vist oss at vi alltid har valg når det gjelder hvordan vi skal møte motgang og kriser. 
Christine rører oss til tårer og får oss til å le høyt i en og samme setning - gang på gang!

For denne åpenheten har Christine i dag mottatt Kreftforeningens Hederspris 2020!
Det er så fortjent. Så innmari fortjent.

GRATULERER!!!

Christine Koht og Kreftforeningens generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross.
Foto: Grete Folkeson, Kreftforeningen


Jeg er kjempestolt av å kunne si at jeg har laget bildet hun fikk i dag. For en ære! Takk til Kreftforeningen som syntes et bilde fra akkurat meg ville passe til Christine og Hedersprisen! 
Å få lov til dette som en takk for alle pengene jeg har samlet inn via Hegeprosjekt føles bra!
Jeg har hatt god tid til å lage et bilde, og hadde først planer om et helt annet motiv. Men så kom koronaen og rare tider. De som er syke som Christine, lever plutselig enda farligere og mer isolert. Akkurat som om de ikke hadde nok fra før. Men som Christine skrev på sin Facebook for noen dager siden; nå er hun om mulig enda mer takknemlig, enda mer lett å glede, og ikke minst - hun utsetter ikke lenger å gå med de knæsje kjolene sine til hun har gått ned noen kilo. Hun har begynt å bruke de igjen!!! 

DU ER EN FEST CHRISTINE!

Så det ble fort klart for meg at dette bildet er akkurat hva som må til nå. Konge-bildet. Det hun kan bli skikkelig glad av. Det som gjenspeiler at hun er en fest. Det med glimtet i øyet. Det som kan minne henne på hvilken bra dame hun er hver gang hun ser på det. 
Nå kjenner jeg ikke Christine personlig, så om det var en fulltreffer vet jeg ikke. Jeg kjenner heller ikke Kong Harald personlig, og vet ikke hva han tenker om dette bildet. Men tanken min, og håpet, er iallfall at dette skal få Christine (og kanskje også den fine kongen vår) til å smile. Igjen og igjen! Fordi hun er helt konge!
Takk Christine, fordi du er du!

Foto: Grete Folkeson, Kreftforeningen


Jeg har gledet meg sånn til dette! Å få lov å lage bilde til Christine Koht er jo bare fantastisk. Fra en like fantastisk organisasjon! Planen var at jeg skulle vært der, men korona har endret både tid og sted og plan for gjennomføring, som så mye annet. Men jeg var så heldig at jeg fikk følge med underveis med hyppige oppdateringer på telefon. Så innmari rørt det går an å bli...selvom man sitter alene på en hytte på en øy i Lofoten :)

Utsnitt fra bildet. Håper hun leser det som står med liten skrift ;)

Her er lenker til artikler fra Kreftforeningen og NRK om utdelingen.

Jeg danser for deg og Pernille, Christine. 
Heier på dere herfra og til månen!!!