Livet. Så godt. Så vondt.

OPPDATERT: Siste frist til å bidra i årets prosjekt er 31.oktober.
Livet.
Så godt. 
Så vondt.
Så meningsfullt. 
Så meningsløst.
Livet.


Jeg hadde en herlig, glad, sprudlende, morsom, smart og fantastisk venninne. 
Vi ble kjent med hverandre da vi var små og drev med det vi elsket mest, alpint, og vi ble en stor jentegjeng som har holdt sammen siden.
Anette var psykolog på Sunnaas, og jobbet ved avdelingen for pasienter med multitraumer og ryggmargsskader. Hun hjalp pasientene med å takle den nye livssituasjonen sin, hun hjalp dem med å komme videre. 
Anette var også forsker. Hun jobbet på sin doktorgrad som handlet om hvordan vi mennesker takler store livspåkjenninger. Anette VILLE at pasientene skulle få det bedre.

Så fikk hun plutselig selv oppleve en stor livskrise. Hun fikk kreft. 

Samtidig som hun skrev på sin doktorgrad, gjorde kreften henne svakere og svakere, og ingen klarte å stoppe sykdommen. Anette fikk ikke leve lenger, hun ble bare 35 år gammel. Det er så uendelig trist og urettferdig. 
Mange mistet sin kjære Anette, en liten jente på tre år mistet mammaen sin. 
Det skal bare ikke skje. Det er så feil. 
Min lille jente var like gammel da, og tanken på hvor tilfeldig det hele er, LIVET, ble plutselig så tydelig. 

Livet er ikke rettferdig.

Mens hun var syk, fortsatte altså Anette med forskningen, hun var fast bestemt på at hennes resultater skulle komme pasientene til gode...DET ER STYRKE. Anette gjorde en forskjell <3

Sånne store ting som Anette drev med, kan ikke jeg gjøre. 
Jeg er hverken forsker eller helsepersonell, og har ikke den kompetansen eller evnen. 
Og det tok meg flere år med maktesløshet, før jeg klarte å finne ut en måte jeg selv kunne føle jeg bidro litt på. 
Nå, etter snart tre fullførte Hegeprosjekt, ser jeg nå at jeg virkelig KAN være med på å gjøre en bitteliten forskjell. Bidra. Det kan vi alle. På vår egen måte. 

Derfor skal jeg fortsette å lage et nytt bilde hver oktober. 
Et bilde dere kan kjøpe, slik at vi sammen kan samle inn masse penger til forskningen på kreft. 
Slik at flere får leve videre. Slik at ingen små barn skal miste mammaen sin.


Livet <3


Alle dere som er med og bidrar, jeg kan ikke få takket dere nok. Dette prosjektet betyr så mye for meg. Dere er alle mine helter. TUSEN TAKK <3 


Vil du vite mer om hegeprosjekt?
Se linkene:


                                          Hegeprosjekt er i gang!
                                          Bildet 2015 - LIVET

Denne innsamlingen er helt privat, du setter penger inn på en privat konto, og stoler på at jeg setter pengene videre dit de skal, og at du får bildet ditt. Kreftforeningen er godt informert om prosjektet, og de heier på oss! Pengene går til Kreftforeningen, øremerket forskning (1 kr pr bilde i prod.kost., pluss evt porto (det meste er sponset) og evt mva, som vi forhåpentligvis slipper. 

Kreftforeningen får bestemme hvor "pengene trengs mest".. Tusen tusen takk til alle dere som stoler på meg og Robert - dere ROCKER!!!! Les mer i linkene over!
                              
PS: Jeg pleier ikke be dere dele innleggene mine, men akkurat i denne saken blir jeg veldig glad hvis dere vil spre budskapet i det vide og det brede!
Enten på facebook, instagram, twitter, sms, mms, snapchat, skype, Distriktsnytt, radio, fasttelefon, via blogg, på God Morgen Norge, pr brevpost, eller kanskje til og med face-to-face!!! ;)

Er du ny leser, og vil få med deg når jeg oppdaterer, så kan du følge meg på FACEBOOK og/eller Instagram som @hege_artigforkidsa 

Fin dag til deg!